All

Microdermabrasie

Micro-dermabrasie

Micro-dermabrasie werkt in de opperhuid. Dat is de bovenste huidlaag. Omdat we de dode huidcellen verwijderen, is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de micro-dermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Wat is de behandeling nu eigenlijk?

Micro-dermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en beschadigen de huid niet. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe mooier het resultaat zal zijn. Micro-dermabrasie in een kuur geeft het beste en mooiste resultaat.

Duur van een behandeling is 45min.

Wanneer is micro-dermabrasie aangewezen?

fijne rimpels
onzuivere huiden
huidveroudering
oppervlakkige pigmentvlekken
acne littekens (vlekjes)
zonneschade
rokershuid
grove poriën
grove huidstructuur
futloze huid

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dit hangt af van persoon tot persoon en verschilt naargelang je leeftijd. Wanneer we ouder worden, vertraagt onze celdeling waardoor we meer behandelingen nodig hebben. Personen met een leeftijd tussen 40 en 45 jaar hebben gemiddeld 6 nodig. Ben je ouder dan mag je rekenen op gemiddeld 8 tot 10 behandelingen. Een kuur geeft het beste resultaat.

Hoeveel behandelingen mag je ondergaan?

Je mag maximaal 2 kuren per jaar volgen. Daarna onderhoud je het resultaat met 1 behandeling per 4 à 6 weken. Als je een kuur volgt, mag je 1 keer per week – 2 weken een behandeling ondergaan.

Is micro-dermabrasie pijnlijk?

Nee, de behandeling is helemaal niet pijnlijk en wordt zelfs als ontspannend ervaren. Dit komt ook door het apparaat waarmee wij werken en de kristallen die wij gebruiken.

Hoe ziet jouw huid eruit direct na de behandeling?

Het kan zijn dat je huid er even rood uitziet na de micro-dermabrasie behandeling omdat omdat de doorbloeding gestimuleerd is. Dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is. Dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet. 

Wat na een micro-dermabrasie behandeling?

Je huid is nu heel goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Ook kun je nu producten gebruiken met een mild percentage fruitzuren om het resultaat vast te houden en te verbeteren. Hierover krijg je advies tijdens je behandeling en intakegesprek. Omdat je huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling, is het belangrijk om dagelijks een dagcrème met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Aan de hand van onze Skin Scan geven wij een volledig gepersonaliseerd
huidadvies.

Wat mag niet na een micro-dermabrasie behandeling?

Ga niet in de felle zon zitten 2 tot 4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de micro-dermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater. Bij voorkeur gebruik je minstens 2 dagen geen make-up. De IConceal van Image Skincare mag je wel gebruiken

Wanneer mag je geen micro-dermabrasie ondergaan?

Er zitten wat contra-indicaties aan de micro-dermabrasie behandelingen. Je mag geen micro-dermabrasie ondergaan bij:

moedervlekken
eczeem
psoriasis
huidontstekingen
koortslip
zonverbranding
vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)
rosacea
huidkanker
actieve acne
herpes
actinische keratose

Heb je vitamine A medicatie gebruikt, dan moet je hier minimaal 9 maanden mee gestopt zijn. Dit bekijken we allemaal samen tijdens het intakegesprek.