All

Laser ontharen

Nooit meer scheren en geen last meer van ingegroeide haartjes!

Dankzij onze top-of-the-line laserapparatuur gaat u zorgeloos door het leven.

Definitieve laserontharing

Scheren, epileren, waxen,… we hebben er veel voor over om met een gladde en zachte huid door het leven te gaan. Vaak veroorzaken deze behandelingen echter huidirritatie met ingegroeide haartjes en andere ongemakken tot gevolg. Ingegroeide haartjes kunnen een enorme kwelling zijn, zowel voor vrouwen als voor mannen. Dit komt omdat traditionele ontharing de haren met de haarwortel verwijdert.

Definitieve laserontharing biedt een oplossing en is de beste en meest pijnloze manier om lichaamshaar op vervelende plaatsen definitief te laten verwijderen. Voor mensen met witte, grijze, rode of pigmentloze haren adviseren we een ontharing met Elektrolyse.

Wielrenners zoals Wout Van Aert, Sanne Cant… en BV’s waaronder Valerie De Booser, Kim Engelbosch, Ellen Petri en Zsofi Horvath gingen u reeds voor!

 

Waarom kiezen voor definitieve laserontharing?

Heb jij ook al jaren last van die vervelende haartjes? Haren die steeds ingroeien na het scheren of waxen en dan ontsteken? Zie jij er tegenop om met je kinderen te gaan zwemmen omwille van een zeer uitgebreide bikini rand? Heb jij allemaal littekens van het scheren? Ben jij het waxen beu? Kies dan voor definitieve ontharing. Dit gaat je veel tijd besparen!

Foto hierboven: voor en na laserbehandeling

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling legt onze laserspecialiste je alle belangrijke informatie grondig uit. Wij laseren in alle discretie en respecteren hierbij uiteraard je privacy.
Op het te laseren lichaamsdeel brengen we vooraf een cool gel aan. Je kan de te behandelen huid best zelf de dag voordien of net voor de behandeling grondig scheren. De laser zal afhankelijk van je haar/huidskleur worden ingesteld. De gekoelde lasertip wordt op de huid geplaatst. Het laserlicht vanuit de diode doet zijn werking om het haarzakje definitief te verwijderen. Dit voelt aan alsof er kleine prikjes gegeven worden.

Na de laserbehandeling koelen we de behandelde oppervlakte nog eens extra af met een koelcompres omdat de laserbehandeling ondanks de koeling van de lasertip toch wel wat warmte afgeeft aan de huid. Als laatste wordt er Flamigel aangebracht om te huid te verzachten.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking?

Alle lichaamsdelen kunnen onthaard worden, dus het volledige lichaam van kop tot teen. Zelfs de teen- en voetharen worden bij de ontharing van de benen behandeld.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking? Bikini, buik, oren, neus, gelaat, nek, hals, tepelhof, armen, benen, rug, schouders, borstkas, oksels, schaamstreek, baard, tussen de wenkbrauwen, bovenlip, kin, bilnaad of een andere zone waar u ongewenste haargroei zou hebben.

Witte, grijze, rode en pigmentloze haren worden beter behandeld met een Elektrolyse-behandeling.

 

Prijzen

Prijs per behandeling (mannen)

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de pigmentatie (melanine) van de haren en het huidtype. Dit wordt tijdens een eerste (test)behandeling besproken. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Omdat de haren een ontwikkelingscyclus doorlopen, zijn er meerdere behandelingen nodig. Enkel de haren in de groeifase (anagene fase) zijn gevoelig voor de definitieve ontharing.

Voor optimaal resultaat zijn er, afhankelijk van de te ontharen zone, gemiddeld 6 à 10 behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van 6 tot 8 weken nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te laten overgaan.

Hoe bereid ik me voor?

Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer geëpileerd of uitgetrokken worden. Scheren mag wel tussen de behandelingen door.

4 tot 6 weken voor en na de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook directe blootstelling aan de zon is niet toegelaten voor de te behandelen zones. Bescherm je steeds met factor 50 minimum.
Gebruik geen zelfbruiners in de te ontharen zone.

Wat na de behandeling? Nazorg

Onmiddellijk na de behandeling wordt de huid gekalmeerd met Flamigel en raden we aan niet teveel zeep te gebruiken in de behandelde zone zolang de huid geïrriteerd is. Je mag de huid hydrateren zoals voordien. 

Neem 24-48u na de behandeling geen warm bad of sauna. 

Tussen de behandelingen mag je de haren blijven scheren, maar niet waxen of epileren.

Hoe werkt het?

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hiervan schade ondervindt.

Het gekoelde handvat geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling en beperkt in belangrijke mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

De Lightsheer Desire is aanpasbaar aan ieder huidtype! De laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuuste haren (baard) worden gebruikt.

Deze methode is geschikt voor (over)beharing in het gezicht, oksels, bikini, rug, borst, benen, nek,…

Bij mensen met een rode haarkleur stellen wij steeds een gratis test voor. Onze ervaring leert dat mensen met rode haren niet in aanmerking komen. In dat geval raden we een behandeling met Elektrolyse aan.

Afhankelijk van het lichaamsdeel varieert de tijdsduur. Een laserbehandeling van de bikinilijn duurt ongeveer 30 min.

Je bent steeds welkom na afspraak. We leggen alles zeer duidelijk uit zodat er achteraf geen misverstanden kunnen ontstaan. Zo kan je zonder zorgen de laserbehandeling starten.

De laser werkt enkel op de haren en het haarzakje. De golflengte van de laserstraal is zeer nauwkeurig, zodat enkel één bepaalde (haar)kleur wordt getroffen. En die kleur kan op de laser perfect ingesteld worden. De laserstraal is ook zo fijn dat er bijna geen schade aan de aanpalende huid zal aangebracht worden.

Laserbehandeling is niet mogelijk tijdens de inname van bepaalde medicijnen, zoals bijvoorbeeld Isotretinoïne (Roaccutane) of Tetracylines. Vermeld dit zeker voor aanvang van de behandeling.

De nieuwste generatie diodelasers zijn  medisch gekeurd en zijn ook door de  FDA (Food and drug agency in de USA  goedgekeurd. De FDA geeft enkel goedkeuring als bewezen is dat 95 % van de haren weg zijn na behandeling; dit wordt als definitief beschouwd. Je zal zien dat uw haartjes na de laserbehandeling tot 3 weken nadien duidelijk uitvallen. Voor een definitieve ontharing zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig, telkens om de 8 weken. 

Daarna plan je ieder jaar een onderhoud in.

Alle lichaamsdelen kunnen onthaard worden.

Er worden heel wat mannen behandeld in onze praktijk. Ook veel sporters wensen een definitieve ontharing van de benen om massage toe te laten en de benen  niet altijd te moeten harsen. Uiteraard ontharen mannen zich, waardoor zich dezelfde problemen van ingegroeide haren met ontstekingen kunnen voordoen. Bij mannen komen haren vaak voor op de rug. Ook daarvoor beiden we een definitieve oplossing aan. 

Een definitieve ontharing is waar iedereen van droomt, toch? Nooit meer scheren geeft zoveel voordelen. Denk alleen al aan de tijd die je kan besparen. Het geeft zo veel comfort om niet meer met ontharingscrème of hars te moeten knoeien voor je gaat sporten of zwemmen. Er is immers geen enkele ontharing zo grondig en mooi als de definitieve ontharing met de diodelaser.

Het is bewezen dat enkel de diodelasers de norm definitieve ontharing kunnen halen zoals gesteld wordt door de FDA (zie hoger) .