All

Permanente make up

Permanente Make up

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht.

Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners, full-lips...

De permanente make-upbehandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het 'ontwerp' dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.
Hetzelfde gebeurt bij een derde behandeling na weer ongeveer 4 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 4 jaar aanwezig.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

Bij Chios werkt onze permanente make-up specialiste fulltime. Zij is altijd aanwezig en heeft reeds meer dan 15 jaar ervaring.

Bij PMC worden er verschillende verdovende middelen op de huid gelegd waardoor u bijna niets meer voelt. Het is eerder een vervelend gevoel dan pijnlijk.

Wenkbrauwen

Als u twijfelt tussen PMC of microblading, kan u beter contact met ons opnemen om te kijken wat het beste bij u past. Wij adviseren graag.

Lijntje boven en of onder ogen

Bij PMC komt u altijd 2 keer. (U betaalt maar 1 keer)

De 1ste sessie wordt de basislijn tussen de wimperharen getrokken. Dit zorgt ervoor dat uw ogen al meer expressie hebben en uw wimpers voller lijken.

De 2de sessie maken we de basislijn dikker.

Dikker maken van lijntje

Als u bij Chios een vollere PMC lijn wilt, kan dit bij een 3de bijwerking. Het is onmogelijk om van de 1ste keer uw PMC zo vol te zetten. (brede eyeliner) . De ogen zwellen waardoor het niet altijd zichtbaar is waar er moet gewerkt worden.

Nabehandeling PMC:

10 dagen Oogzalf (ogen) of Zovirax (lippen) aanbrengen
Geen water of zepen over de PMC laten lopen gedurende 5 dagen
5 dagen een zonnebril dragen bij veel zon
Geen make-up over de PMC