All

Elektrolyse

Ook last van grijze, pigmentloze of zelfs rode haren?

Grijze en pigmentloze haren behandelen met Blend elektrolyse

Elektrolyse: definitieve ontharing

Heb je grijze, witte of rode haren en wil je deze permanent laten ontharen? Elektrolyse biedt de oplossing! In tegenstelling tot het LightSheer lasertoestel maken we hierbij gebruik van elektrische epilatie. Een lasertoestel maakt immers gebruik van melanine, oftewel het pigment in de haren, om de haarwortel te vernietigen. Bij rood, grijs en wit haar is er heel weinig pigment aanwezig waardoor deze behandeling niet aanslaat. Bij elektrische epilatie wordt er gebruik gemaakt van gelijkstroom. Door de elektrische impuls ontstaat er een bijtende reactie in het haarzakje, waarna deze vernietigd wordt.

  • Elektrolyse is de enige manier om pigmentloze haren doeltreffend te verwijderen
  • Definitief omdat het haarzakje vernietigd wordt
  • Meerdere sessies nodig omdat elk haarzakje onder vergrootglas dient aangeprikt te worden

Waarom grijze en pigmentloze haren behandelen met Elektrolyse?

Wanneer er zowel donkere als grijze haren aanwezig zijn in het gelaat is het soms nodig om bijkomend een elektrolysebehandeling te doen, dit om uw laserbehandeling compleet te maken. De laser kan immers deze grijze, pigmentloze haren niet verwijderen.

Hoe verloopt de behandeling?

De huid wordt gereinigd en ontsmet daar waar de pigmentloze haren zich voordoen. Het ontharingsapparaat stuurt via een klein steriel naaldje een stroomstootje naar het haarzakje. Het haartje wijst hierbij de weg. Door dit stroomstootje komt warmte vrij en gaat het haarzakje kapot. Zo wordt haarzakje per haarzakje afzonderlijk aangeprikt. Wanneer het haarzakje vernietigd is, krijgt het haar geen voeding meer en stopt de haargroei. Tijdens het behandelen kan het elektrisch ontharen een warm gevoel geven, zoals een korte speldenprik. Het haarzakje heeft een opening in de huid, dus we hoeven niet in de huid te prikken. De omringende huid blijft intact.

Prijzen

Prijs per 15 minuten

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De behandelduur is afhankelijk van de hoeveelheid haartjes, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haartjes zich tijdens de behandeling bevinden. Het is belangrijk om in het begin van de behandelperiode met regelmaat te komen.

De behandelfrequentie kan variëren van wekelijks tot één keer om de zes weken.

Hoe bereid ik me voor?

Het is noodzakelijk dat de huidtherapeut de haren kan zien tijdens de behandeling. We raden aan om ook minimaal 4 weken voor de behandeling niet meer te waxen, epileren of harsen. Daarom is het van belang dat u zich minimaal vier dagen voorafgaand aan de behandeling niet scheert of knipt. Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te pakken.

4 tot 6 weken voor en na de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook directe blootstelling aan de zon is niet toegelaten voor de te behandelen zones. Gebruik steeds een zonnebescherming met minimum factor 50.

Wat na de behandeling? 

  • Na de behandeling zal onze arts een nazorgprotocol adviseren en eventueel benodigde voorschriften meegeven.
  • Tussendoor mag je enkel scheren.

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner. Je huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, is het mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de elektrische epilatie plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

Als de actieve haargroei verdwenen is, zal een onderhoudsbehandeling af en toe nodig zijn. Een behandelperiode kan variëren van 6 maanden tot 2 jaar.

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling wordt er een dunne naald in het haarzakje ingebracht waar stroom wordt doorgestuurd. Dit heeft als nadeel dat het een tijdrovende behandeling is, want ieder haarzakje wordt individueel behandeld. De naald voelt niet als een injectie omdat de huidbarrière niet doorboord wordt. De follikel is immers een natuurlijke opening van de huid. De specialisten van het Laserkabinet hebben inmiddels jarenlange ervaring en gebruiken de allernieuwste toestellen om permanente ontharing ook bij jou te verwezenlijken.

Het gebruikte toestel

Elektrolyse

Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste pigmentloze haren in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen met een tal van voordelen